Watershild- Minden, amit tudni szeretnél a lovakról

„A ló lovas nélkül is ló, de a lovas ló nélkül csak ember” 

. . . szól a mondás, de sajnos a ló megléte még kevés egy ember lovassá válásához. Ezen a hosszú úton az első lépés az állattal a lovagláson kívüli tevékenységek során történő kapcsolat kialakítása is. Így megérthető, hogy ló és lovas kapcsolata nem lehet egyoldalú, csak a lovas kiszolgálására korlátozódó. Annak megértése, hogy ló és lovasa egymásért vannak, az első igazi fokozata a lovassá válásnak.
 
A Német Lovas Szövetség kilenc etikai alapelvet dolgozott ki arra az etikai magatartásmódra, melyet minden lovasnak és lótulajdonosnak meg kell fogadnia, ha igazán lovas embernek tartja magát.
 

Aki lóval foglalkozik, átvállalja a felelősséget a rábízott élőlényért. 

A lovat természetes szükségleteihez igazodóan kell tartani.

Használati iránytól függetlenül a legfontosabb, hogy a ló testében és lelkében egészséges maradjon.

Az ember minden lovat egyformán becsüljön meg, függetlenül annak fajtájától, korától, nemétől, a tenyésztésben, szabadidő haznos eltöltésében vagy sportban betöltött szerepétől. 

A ló fejlődéstörténetének, szükségleteinek ismerete, a lóval való bánásmód ismerete kultúrtörténeti érték. Ezt szükséges, hogy megőrizzük, közvetítsük, és az utánunk következő generációkra hagyományozzuk. 

A lóval bánás a fiatal nemzedék számára személyiségalakító jelentőségű. Ezt támogatni kell. 

Az ember aki a lóval együtt sportol, köteles magát a rábízott lóval együtt kiképzésnek alávetni. Minden kiképzés célja a ló és az ember közötti lehető legnagyobb harmónia elérése.

A ló használatának a teljesítmény, illetve a lovagló-, fogathajtó-és lovastorna-sportban igazodnia kell a ló természetéhez, teljesítőképességéhez és teljesítőkészségéhez. A teljesítőképesség gyógyszeres, továbbá nem a lónak megfelelő emberi beavatkozással történő befolyásolása elutasítandó és büntetendő. 

Az embernek a rábízott lóért való felelőssége a ló életének végére is kiterjed. Ennek a felelősségnek az értelmében az ember mindig a ló érdekében kell, hogy döntsön.  

Forrás: Rajtengedély vizsgakönyv

 

The Rhythm of the Horse

 
Az oldal
Lovak
Lovaglás
Lótartás
Lovastábor
Programajánló
Multimédia
Extra


      Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Szavazás
Mi érdekel legjobban a honlapon?

Letöltések
Programok
Lovak
Lovaglás
Csináld magad
Segítségek
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok