Watershild- Minden, amit tudni szeretnél a lovakról

Vannak olyan lovak,amelyek még a legkisebb tócsa láttán is úgy állnak, mintha földbe gyökerezett volna a lábuk.A legszívesebben megfordulnának és futásnak erednének. Akinek egy olyan lova van,amelyik fél a víztől, mindenképpen óvatosan kell azt elkezedenie, hogy négylábujának ezt a félelmét kezelni tudja. Ez azzal kezdődik, hogy a ló patáját lefröcsköljük. Sok lónak ez egyátalán nem tetszik. Ezután nagyon fontos, hogy ne hirtelen nyissuk meg a slaggot, mert sok ló nem tűri a csobogó zajt. Egyszerűen lassan kell elkezdeni: a patákat egy vödör vízzel lekefélni. Ha a ló ehhez már hozzászokott, emelhetjük a víz mennyiségét és lelocsolhatjuk a patákat és a lábakat is. A következő lépés az, hogy csak gyengén megnyitott slaggal locsoljuk le a ló lábait.
Egy tipp: egy ló, amelyik pánikban van, váratlanul hátra vetheti magát, amíg a kötél szakad. Ez egy nagyon kellemetlen tulajdonság. Ezért nem engedheti, hogy létrejöjjön ez a szituáció. Ha négylábúja a "hátravetődéses trükköt" ismeri, akkor mindig élni fog vele. Ezért nem ajánlott a lovat mosás közben kikötni. Talán kérjünk meg egy segítőt, hogy a víztől félő állatot fogja meg.

 

A lovak víztől való félelme nagy problémát okozhat a lovasoknak. Mindig lát az ember olyan lovat, amelyik nem hajlandó vizesárkot átugrani. Kiváló példa erre a jó ugróképességű "Le Patron". Ezt igazolta a Monty Roberts tanulója, Andrea Kutch a Gnadenfirst für Witty nevű tv-riportban, hogy egy olyan ló, amelyik fél a víztől "legyőzheti" az embert. A hölgy mindenekelőtt bizalomteljes összeköttetést alakított ki "Le Patronnal" a "Join up" elmélet alapján. A kommunikációnak ezt a fajtáját a híres "ló suttogó", Monty Roberts fejlesztette ki. A Join up elmélet alapján szoktatta hozzá Andrea Kutch "Le Patront" a vízhez. Egészen kis ugrásokat ugrott, amik alá egy kis kék ponyvát tett, így hasonló ugrást alakított ki, mint a jövendőbeli vizesárok. Ez természetesen nem első csapásra sikerült. De sok türelemmel és mindenek előtt veszély nélkül végül átugrotta Le Patron a vizesárkot.

Az még a klasszikus lovaglási módok helyettesei szerint is nagy titok, hogyan lehet a hideg vízhez hozzászoktatni a lovat. Elmar Lesch, kiképző és nemzetközileg elismert lovas, ezt nyilatkozta a St. Georgban (november 2003): "Sokat fáradozok azért, hogy ez a dolog természetes legyen a lónak. A lovaknak kényszer és szorongás nélkül kell élniük. Mert a szorongás hátrálási törekvést eredményez."
Ő is síkra száll "a kis lépések" taktikájáért. A lovaktól kezdetben túl sokat vártak el. A vízbe való belépésnek ünnepélyesnek kell lennie, és a víznek nem szabad nagyon mélynek lennie. Egy másik tipp: ki kell várnunk amíg lovunk kiváncsi lesz, közelíteni kezd a vízhez. Elmar Lesh: "Ezt a kiváncsiságot az ember akkor éri el a legkönnyebben, ha egy második ló az árok másik oldalára áll, a víziszonyos lovat az árkon végigvezeti. Így látja az előtte menő első lovat.

Ezt a tapasztalatot alkalmazta Oda a Recke Zorntól,aki kiképzőtanár a RUFVnál.A lovak többnyire belemennek a vízbe, ha egy vezérló megy előttük. Egy sokoldalú tanfolyam keretein belül, egy kilovaglás alkalmával minden résztvevőnek sikerülhet, hogy lóval a hideg vízbe menjen. Ha már mindenki a vízben van, akkor már egyik ló sem akar kimenni - meséli Oda a Recke Zorntól. Ő is ezt alkalmazta,és sikerült.

 

The Rhythm of the Horse

 
Az oldal
Lovak
Lovaglás
Lótartás
Lovastábor
Programajánló
Multimédia
Extra


      Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Szavazás
Mi érdekel legjobban a honlapon?

Letöltések
Programok
Lovak
Lovaglás
Csináld magad
Segítségek
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok