Watershild- Minden, amit tudni szeretnél a lovakról

Vannak olyan lovak,amelyek még a legkisebb tócsa láttán is úgy állnak, mintha földbe gyökerezett volna a lábuk.A legszívesebben megfordulnának és futásnak erednének. Akinek egy olyan lova van,amelyik fél a víztől, mindenképpen óvatosan kell azt elkezedenie, hogy négylábujának ezt a félelmét kezelni tudja. Ez azzal kezdődik, hogy a ló patáját lefröcsköljük. Sok lónak ez egyátalán nem tetszik. Ezután nagyon fontos, hogy ne hirtelen nyissuk meg a slaggot, mert sok ló nem tűri a csobogó zajt. Egyszerűen lassan kell elkezdeni: a patákat egy vödör vízzel lekefélni. Ha a ló ehhez már hozzászokott, emelhetjük a víz mennyiségét és lelocsolhatjuk a patákat és a lábakat is. A következő lépés az, hogy csak gyengén megnyitott slaggal locsoljuk le a ló lábait.
Egy tipp: egy ló, amelyik pánikban van, váratlanul hátra vetheti magát, amíg a kötél szakad. Ez egy nagyon kellemetlen tulajdonság. Ezért nem engedheti, hogy létrejöjjön ez a szituáció. Ha négylábúja a "hátravetődéses trükköt" ismeri, akkor mindig élni fog vele. Ezért nem ajánlott a lovat mosás közben kikötni. Talán kérjünk meg egy segítőt, hogy a víztől félő állatot fogja meg.

 

A lovak víztől való félelme nagy problémát okozhat a lovasoknak. Mindig lát az ember olyan lovat, amelyik nem hajlandó vizesárkot átugrani. Kiváló példa erre a jó ugróképességű "Le Patron". Ezt igazolta a Monty Roberts tanulója, Andrea Kutch a Gnadenfirst für Witty nevű tv-riportban, hogy egy olyan ló, amelyik fél a víztől "legyőzheti" az embert. A hölgy mindenekelőtt bizalomteljes összeköttetést alakított ki "Le Patronnal" a "Join up" elmélet alapján. A kommunikációnak ezt a fajtáját a híres "ló suttogó", Monty Roberts fejlesztette ki. A Join up elmélet alapján szoktatta hozzá Andrea Kutch "Le Patront" a vízhez. Egészen kis ugrásokat ugrott, amik alá egy kis kék ponyvát tett, így hasonló ugrást alakított ki, mint a jövendőbeli vizesárok. Ez természetesen nem első csapásra sikerült. De sok türelemmel és mindenek előtt veszély nélkül végül átugrotta Le Patron a vizesárkot.

Az még a klasszikus lovaglási módok helyettesei szerint is nagy titok, hogyan lehet a hideg vízhez hozzászoktatni a lovat. Elmar Lesch, kiképző és nemzetközileg elismert lovas, ezt nyilatkozta a St. Georgban (november 2003): "Sokat fáradozok azért, hogy ez a dolog természetes legyen a lónak. A lovaknak kényszer és szorongás nélkül kell élniük. Mert a szorongás hátrálási törekvést eredményez."
Ő is síkra száll "a kis lépések" taktikájáért. A lovaktól kezdetben túl sokat vártak el. A vízbe való belépésnek ünnepélyesnek kell lennie, és a víznek nem szabad nagyon mélynek lennie. Egy másik tipp: ki kell várnunk amíg lovunk kiváncsi lesz, közelíteni kezd a vízhez. Elmar Lesh: "Ezt a kiváncsiságot az ember akkor éri el a legkönnyebben, ha egy második ló az árok másik oldalára áll, a víziszonyos lovat az árkon végigvezeti. Így látja az előtte menő első lovat.

Ezt a tapasztalatot alkalmazta Oda a Recke Zorntól,aki kiképzőtanár a RUFVnál.A lovak többnyire belemennek a vízbe, ha egy vezérló megy előttük. Egy sokoldalú tanfolyam keretein belül, egy kilovaglás alkalmával minden résztvevőnek sikerülhet, hogy lóval a hideg vízbe menjen. Ha már mindenki a vízben van, akkor már egyik ló sem akar kimenni - meséli Oda a Recke Zorntól. Ő is ezt alkalmazta,és sikerült.

 

The Rhythm of the Horse

 
Az oldal
Lovak
Lovaglás
Lótartás
Lovastábor
Programajánló
Multimédia
Extra


      Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Szavazás
Mi érdekel legjobban a honlapon?

Letöltések
Programok
Lovak
Lovaglás
Csináld magad
Segítségek
 

Nézz élõ live filmet gportalon! 0-24-ben! Klikk ide! Filmek élõ live!!!!!    *****    SELENA GOMEZ MAGYARORSZÁG - TUDJ MEG TÖBBET SELENA GOMEZ MAGÁNÉLETÉRÕL, SZERELMÉRÕL, CSALÁDJÁRÓL, KARRIERÉRÕL!    *****    HA TE IS IMÁDOD A ZÖLD ÍJÁSZ VILÁGSIKERÛ SOROZAT ELBÛVÖLÕ SZERELMESPÁRJÁT AKKOR ITT A HELYED! MAGYAR OLICITY SITE    *****    The Vampire Diaries & The Originals szerepjáték - ha kedveled a sorozatokat és írni is szeretsz, ne habozz!    *****    Rendhagyó kedvezményt ajánlok Nektek, Te monhatod meg, hogy mi legyen az ára. Pl.: Születési, párkapcsoklati, horoszkóp.    *****    KÖNYVismertetõk, kötelezõ olvasmányok    *****    BOOKFANCLUB -> A könyvek birodalma elvezet a képzelet csendes világába!<<-BOOKFANCLUB    *****    Ingyenes, korlátlan képfeltöltés!!! www.kepfeltolto.eu    *****    Autista - Állatbarát - Homoszexuális - Intelligens - Kívülálló - Mûvészlélek - Segítõkész - Toleráns    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Design!    *****    HAT ÉVE ONLINE! - LÁTOGASS EL MAGYARORSZÁG EGYETLEN MÛKÖDÕ SELENA GOMEZZEL FOGLALKOZÓ OLDALÁRA! - HAT ÉVE ONLINE!    *****    A SZULTÁNA: HÍREK - KÉPEK - SOROZATISMERTETÕK - TÖRTÉNELMI INFÓK - ÉRDEKESSÉGEK MINDEN MENNYISÉGBEN A SOROZATRÓL    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Itt a nyár! Kivirágzott a mályva és a pipitér! Hogy mit szólt ehhez a két virágmanó? Gyere, és olvasd el a Mesetárban!    *****    STITCHERS - Magyarország egyetlen oldala a természetfeletti krimi-drámasorozatról! A Stitchers sorozatot megéri nézni!    *****    Nézz Élõ live filmet gportalon. Klikk klikk klikk.    *****    Gréti. 23. Egyetemista. Chevelle. Rap. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Élõ live mozifilmek. Ha szereted a filmeket, sorozatokat, meséket akkor itt a helyed!    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok    *****    ARIANA GRANDE TODAY - MAGYARORSZÁG EGYETLEN ARIANA GRANDÉVAL FOGLALKOZÓ HONLAPJA - TUDJ MEG RÓLA MINDENT