Watershild- Minden, amit tudni szeretnél a lovakról

Terepen nem csak kikapcsolódni lehet ez szól a hobbilovasoknak és a profiknak egyaránt. A játékos feladatok az erdôben, a mezôn javítják a ló lovagolhatóságát, elengedettségét és egészségének is jót tesz. Az állandóan odadobott szárral való "vágtatás" viszont sem az izomzatot, sem a csontokat nem kíméli.
Vannak olyan lovasok, akik már az idomítás szó hallatán is elszörnyednek. Nekik azonban tudomásul kell venniük, hogy az idomítás minden kiképzés alapja. Itt persze senki ne a vágtapirouette rejtelmeire gondoljon, hanem a ló gimnasztikáztatására.
A terepviszonyok rendkívül változatos lehetôségeket kínálnak a ló tornáztatására.

Csak, hogy néhány példával éljünk

-Dombos vidék:
A dombon való lemenet optimális segítség a ló összeszedésére. Arra kell csupán ügyelni, hogy lépésben teljesítsük ezt a feladatot, hogy a súlypontja mindenképp maga alá kerüljön. Az igazán meredek lejtôk próbára teszik a ló egyensúlyát is. Bizonytalan lovaknál így érdemes az elôbb elhangzottakat elôször cikkcakkban megpróbálni. A dombon való felmenet a hátsó lábakat erôsíti. Ezt is lépésben teljesítsük, így a hát és a far megerôsödését érhetjük el.

-Különbözô talajviszonyok:
Ha egy lovat állandóan ugyanazon a talajtípuson tréningeznek, probléma adódhat abból, ha versenyen mélyebb vagy éppenséggel keményebb talajjal találkozunk. E bizonytalanság kiküszöbölésre érdemes különbözô talajviszonyon lovagolni (mezôn, szántáson).

-Egyenes, keskeny útszakaszok
:
Ezeket a részeket hajlításokkal dobhatjuk fel leginkább. Vállat be, farat be, vállat ki, ezek mind olyan feladatok, amelyek elengedtetik a lovat.
Az elengedettségen és az összeszedettségen más módon is lehet segíteni, az ilyen keskeny egyenes utakon. Kihasználva a lovak ilyen utakon való átlagosnál kicsit nagyobb menôkedvét sok elôre-visszát kell lovagolnunk, így még az egészen feszes lovak is ellazulnak.

-Kanyargós utak:
Ha egy út többször élesen kanyarodik, ez jó alkalmat kínál az ugrásváltás gyakorlására. Noha a lovak ilyenkor szinte maguktól átugranak helyes lábra, finom segítséget azért adhatunk nekik, a feladat teljesítését pedig mindenképp dicséret kövesse.

-Mezôk:
A mezôn való lovaglásból a ló korához mérten eltérô elônyök származnak. Fiatal ló könnyebben megtalálja a lovas alatti egyensúlyt a természetes környezetben, mint a négy fal között. Fontos viszont, hogy egyenletesen tartsuk két csizmánk közt, és ne hagyjuk elrohanni.
Egy kiképzett díjlóval például azért érdemes mezôn feladatokat gyakorolni, mert itt garantáltan nincsenek betuk vagy négyszög, melynek megszokott pontjain szinte mindig ugyanazok a feladatok fordulnak elô. Így a ló is megtanul jobban odafigyelni a segítségekre, hiszen nem tudhatja elôre, hogy mi következik.

-Fák:
Ha útközben találkozunk fákkal, érdemes közülük egyet kinézni magunknak és körülötte kiskört vagy körszukítést gyakorolni bármely jármódban. Egy fasort pedig akár kígyóvonalak gyakorlására is felhasználhatunk.

 

The Rhythm of the Horse

 
Az oldal
Lovak
Lovaglás
Lótartás
Lovastábor
Programajánló
Multimédia
Extra


      Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Szavazás
Mi érdekel legjobban a honlapon?

Letöltések
Programok
Lovak
Lovaglás
Csináld magad
Segítségek
 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok